Ingrediencie:

  • 2 ks celozrnná tortilla
  • 2 ks kuracie prsia
  • 2 ks zrelé avokádo
  • 1 ks červená hranatá paprika
  • 1/2 citróna
  • 3 ks cesnak
  • olivový olej
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • chilli prášok
  • kmín mletý
  • maslo

Postup:

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme kmín a chilli prášok podľa toho ako má kto rád štipľavé.

Na olivovom oleji rozvoniame 2 na jemno nakrájané cesnaky a po chvíľke pridáme kuracie prsia. Restujeme do zlatova.

Hotové mäso odložíme a do rovnakej panvice dáme rozhriať plátok masla. Na ňom potom orestujeme asi 3 minútky na tenké pásiky nakrájanú červenú papriku.

Pripravíme si pastu z avokáda.

Avokádo roztlačíme vidličkou, zmiešame s prelisovaným cesnakom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Rozmixujeme.
Trošku avokáda si môžeme odložiť bokom. Nakrájame ho na menšie kúsky a pridáme na koniec do tortilly.

Tortillu ohrejeme v mikrovlnke alebo na panvici, potrieme avokádovou pastou, pridáme kúsky avokáda, kuracie prsia a na vrch poukladáme červenú papriku.