Ingrediencie:

  • 3 ks väčšia mrkva
  • 1 ks väčší petržlen
  • 4 ks ružové zemiaky
  • 1 ks cibuľa
  • 3 ks cesnak
  • 140 g rajčinový pretlak
  • olivový olej
  • 1/2 ČL sušený tymián
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • cukor

Postup:

Na olivovom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľku. Keď začne sklovitieť pridáme k nej na jemno nasekaný cesnak.

Keď sa cesnak rozvonia pridáme na menšie kocky nakrájanú koreňovú zeleninu a zemiaky.

Približne 15 minút restujeme, miestami premiešame.

Po 15 minútach pridáme rajčinový pretlak, tymián, soľ a cukor a všetko spolu poriadne premiešame.

Podlejeme 3 dcl vody a prikryté varíme do zmäknutia.

V prípade potreby dolejeme vodu do požadovanej konzistencie.

Pred podávaním posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.