Ingrediencie:

  • 1/2 balíka celozrnných špagiet
  • 6 ks cesnak
  • 400 g hnedé šampiňóny (alebo biele)
  • olivový olej
  • soľ
  • 2 hrste čerstvej petržlenovej vňate
  • parmezán

Postup:

Najskôr si nakrájame šampiňóny. Stopky v tomto prípade nepoužívam.
Hlavičky rozkrojíme na polovicu a potom krájame na tenké plátky. Množstva sa netreba báť. Každý kto aspoň raz pracoval so šampiňónmi vie, že sa pečením dostatočne scvrknú.
Na panvicu dáme rozohriať olivový olej. Nešetríme ním. Sú to predsa špagety aglio a OLIO.
Pridáme cesnak nakrájaný na jemno, chvíľku porestujeme kým sa cesnak rozvonia a pridáme šampiňóny.
Zmes osolíme až tesne pred koncom.
Pokiaľ sa vám zdá málo cesnaku, pokojne pretlačte 1-2 kúsky extra. Opekáme do zlatova.
Medzi tým si dáme robiť cestoviny.
Keď sú hotové, zlejeme ich a pridáme do zmesi.
Nasekáme vňaťku na drobno a pridáme k cestovinám. Pred podávaním posypeme parmezánom.

Rýchlovka.

Dobrú chuť.

Tip: výborné sú semolinové celozrnné špagety z Lidlu