Ingrediencie:

  • 2 ks biela ryba (treska, hoki, pangasius)
  • 200 g mrkva
  • 200 g červená šošovica
  • 1 ks stredná cibuľa
  • 3 ks cesnak
  • olivový olej
  • maslo
  • 1/2 ČL sušený tymián
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • hrsť najemno posekanej petržlenovej vňate

Postup:

Na olivovom oleji speníme cibuľku nakrájanú na jemno. Keď začne sklovitieť pridáme na jemno nakrájaný cesnak. Necháme ho chvíľku rozvoniať a pridáme mrkvu nakrájanú na malé kocky.
5 minút restujeme a miestami premiešame.
Po 5 minútach pridáme 200 g šošovice a 1/2 ČL tymiánu. Mierne osolíme a okoreníme.
Následne dobre premiešame a zalejeme približne 600 ml vody.
Prikryjeme a zakryté varíme asi 15 minút, pokiaľ mrkva a šošovica nie sú al dente.
Po 15 minútach odoberieme 1/2 zmesi a rozmixujeme ju v mixéri do hladka. Rozmixovanú kašu dáme späť do hrnca, poriadne premiešame a v prípade potreby dosolíme.
Na koniec do paté vmiešame hrsť čerstvej nasekanej petržlenovej vňate a 1 cm pás masla.
Paté necháme chvíľku odpočívať.

Zatiaľ si pripravíme rybku. A to úplne jednoducho. Zľahka ju okoreníme, osolíme a orestujeme na panvici s rozpustenou kockou masla. Hotovo.

Dobrú chuť!