Ingrediencie:

  • 70 g maslo
  • 100 g biely jogurt
  • 50 g trstinový cukor
  • 2 ks vajcia
  • 1 ČL prášok do pečiva
  • 250 g pohánková múka
  • 250 g jemný tvaroh
  • 2-3 PL trstinový cukor (do plnky)
  • 1/2 PL škrob
  • 1 PL kakao

Postup:

Do misky vložíme zmäknuté maslo, pridáme 1 vajíčko, cukor, kakao, pohánkovú múku a kypriaci prášok.

V rukách vymiesime cesto, ktoré zabalíme do fólie a dáme na chvíľku odpočívať do chladničky.

Zatiaľ si môžeme pripraviť plnku a to úplne jednoducho. Zmiešame tvaroh s vajíčkom, cukrom a škrobom.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a hrnčekom vykrajujeme kolieska. Na polovicu kolieska dáme plnku a druhou polovicou prikryjeme.

Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu vystlanom pečiacim papierom pri teplote 190 stupňov približne 20 minút.

Pokiaľ chceme mať mušle dvojfarebné, cesto si rozdelíme na dve polovice pred pridaním kakaa. Do jednej časti potom zapracujeme kakao. A rovnako s tvarohovou plnkou. Rozdelíme na 1/2 a do jednej časti pridáme 1 ČL kakaa.

Náhradou za pohánkovú múku môže byť pokojne mandľová múka, obyčajná hladká múka, alebo tiež špaldová.