Ingrediencie:

Na tuniakovú frittatu:

  • 5 ks vajcia
  • 2 ks konzervy tuniaka vo vlastnej šťave
  • 150 g strúhaného údeného syra
  • 1 ks menší pór
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Na výbornú nízkosacharidovú placku:

  • 2 ks vajcia
  • 2 PL strúhaného kokosu
  • 4 PL ovsených vločiek
  • 2 PL mlieka
  • soľ
  • sóda bikarbóna
  • bazalka

Postup:

Recept je strašne jednoduchý, rýchly a veľmi chutný.

Tuniaka scedíme, dáme do misky a primiešame k nemu celé vajíčka, pór nakrájaný na malé kúsky, strúhaný syr, mierne osolíme, okoreníme a dobre premiešame.

Pečieme v okrúhlej forme na 200 stupňov cca 20-25 minút.

Recept na placku je rovnako jednoduchý. V miske k vajíčkam primiešame kokos, ovsené vločky, štipku soli, štipku bazalky a rovnako štipku sódy bikarbóny. Dobre premiešame a necháme odpočívať aspoň 5 minút.

Panvicu potrieme olivovým olejom a zo zmesi urobíme na panvici okrúhle placky. Pečieme do zlatova z oboch strán.

Výborné sú potreté plnotučnou horčicou.