Ingrediencie:

  • 2 ks pekné hovädzie mäso
  • 150 g čerstvé zelené fazuľky
  • 1 ks väčšia mrkva
  • 2 ks cesnak
  • mleté čierne korenie
  • korenie 4 farieb
  • soľ
  • maslo
  • olivový olej

Postup:

Najskôr si pripravíme zeleninu. Steak je hotový raz, dva, tri.

Mrkvu nakrájame na tenké prúžky.
Na panvicu dáme rozohriať asi 1,5 cm plátok masla.
Pridáme 2 pretlačené strúčky cesnaku, premiešame a pridáme mrkvu. Restujeme do polomäkka, tak aby ostala chrumkavejšia.
Zelené fazuľky hodíme do osolenej vriacej vody na 1 minútku. Naozaj to postačí.
Po 1 minúte ich zlejeme a dáme do studenej vody, aby nestratili svoju krásnu zelenú farbu.
Opäť zlejeme a pridáme ku mrkve. Porestujeme ďalšiu minútku len aby sa prepojili všetky chute.
Osolíme podľa potreby a chuti.

Steak musíme pred prípravou aspoň na pol hodinku nechať pri izbovej teplote, aby mäso neutrpelo teplotný šok.
Umyté a vysušené mäso okoreníme pomletým korením 4 farieb.
Solíme až nakoniec, aby mäso nepustilo šťavu. To nechceme.
Na panvici rozpálime olivový olej na veľmi vysokú teplotu (ja na indukcii používam stupeň 8 z 9) vložíme mäso a asi 20 sekúnd restujeme, aby sa poriadne zatiahlo. Otočíme na druhú stranu a 20 sekúnd prudko pečieme. Stiahneme plameň (na indukcii stupeň 5) a pečieme 3-4 minútky, otočíme a pečieme ďalšie 3-4.

Upečené mäso vložíme do alobalu a poriadne zakryjeme. Steaky necháme aspoň 10 minút odpočívať v alobale.
Tento krok je veľmi dôležitý.

Rozbalíme, osolíme a môžeme jesť skvelý šťavnatý steak s výbornou maslovou zeleninkou.