Ingrediencie:
Na všestranné cesto:
- 2 hrnčeky špaldovej hladkej múky
- 3 ČL prášku do pečiva
- 1 PL trstinového cukru
- 1 hrnček hustého bieleho jogurtu gréckeho typu
Na plnku:
- 4 ks jabĺk
- 2 vaječné bielka
- 1 PL medu
- 1 ČL škorice
- štipka soli
Milujem toto všestranné cesto. Odkedy som sa k nemu dostala pracujem s ním pomerne často. Keď je málo času a je chuť na niečo sladké alebo slané siahnem po týchto pár surovinách a za 20 minút je pochúťka na svete. Dá sa robiť na sladko, na slano, ako cesto na pizzu, na langoše, buchty…naozaj čokoľvek. Veď uvidíte samy aj u mňa na blogu. Receptov tu mám veru zopár 🙂
Postup:
Múku vysypeme do misky a pridáme k nej prášok do pečiva a cukor.
Poriadne premiešame a pridáme 1 hrnček jogurtu. Možno trošku viac. No to už sami uvidíte.
Vypracujeme cesto, ktoré je pružné a krásne tvarovateľné. Necháme chvíľku odpočívať.
Zatiaľ si urobíme plnku.
Jablká si nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme med, škoricu a vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
Cesto si rozvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vyložíme ním okrúhlu vymastenú formu (26cm).
Trošku cesta si odložíme.
Rozvaľkáme ho na hrúbku 0,5 cm a nakrájame na ľubovoľné pásiky.
Na cesto nanesieme plnku, zarovnáme a poukladáme na ňu pásiky.
Potrieme žĺtkom rozmiešaným s trochou mlieka a pečieme na 200 stupňov 20 minút.
Dobrú chuť!
Najnovšie komentáre