Ingrediencie:

  • 1 ks veľký hrubý pór
  • 1 ks mrkva
  • 1 ks červená hranatá paprika
  • 1/2 šálky bulguru
  • 4 vajcia
  • 200 g údený syr
  • 3 kopcovité PL špaldovej hladkej múky (alebo obyčajnej hladkej)
  • 1 kopcovitá ČL prášku do pečiva
  • 1,5 ČL soli

Postup:

Na začiatok pripravíme bulgur a to úplne jednoducho. Zalejeme ho v pomere 1:1 (1/2 šálky bulguru a 1/2 šálky vody) vriacou vodou.
Kým nám napučí pripravíme si ostatné suroviny.

Pór poriadne umyjeme, pozdĺžne rozkrojíme a krájame na tenšie polmesiačiky.

Mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle a papriku nakrájame na malé kocky.

Zeleninu dáme do väčšej misky a pridáme nastrúhaný syr, vajíčka, múku, kypriaci prášok, soľ a napučaný bulgur.

Poriadne premiešame a vlejeme do okrúhlej rajnice, poprípade menšieho plechu.

Zarovnáme vrch a pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 35-40 minút.