Ingrediencie:

  • 5 ks väčšia mrkva
  • 1 ks fenikel
  • 1 ks veľká cibuľa
  • 3 ks cesnak
  • 1,5 l domáci zeleninový bujón
  • 1-2 dcl sladká smotana
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olivový olej

Postup:

Do väčšieho plechu navrstvíme mrkvu pokrájanú na menšie kúsky, celý fenikel, cibuľu rozkrojenú na 4 časti, neolúpané cesnaky.

Pokvápeme 2 PL olivového oleja, zasypeme 1 ČL soli a poprášime čiernym korením. Premiešame a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 stupňov po dobu 40 minút.

Po 40 minútach zapneme gril na 220 stupňov a pečieme ďalších cca 20 minút. Zeleninka má isť mierne do hneda, aby polievka chytila grilovaný nádych, preto 20 minút je orientačných a je treba rúru sledovať.

Po upečení zeleninu a vylupnutý cesnak preložíme do hrnca, zalejeme horúcim vývarom, smotanou a rozmixujeme dohladka.

V prípade potreby dolejeme vodu. Osolíme podľa chuti.

Pre dospelých milujúcich chilli môžeme pridať aj na jemno nasekanú chilli papričku.

Chuť je absolútne geniálna.