Ingrediencie na cesto:

  • 2 ks vajcia
  • 2 ks banán
  • soľ
  • 1 PL kakao (nemusí byť)

Ingrediencie na plnku:

  • 250 g jemný tvaroh
  • 1 PL med
  • šťava z 1/2 citróna
  • 1 ks väčšia hruška
  • 2 ČL trstinový cukor (alebo kokosový)

 

Postup:

Rúru rozohrejeme na 180 stupňov.
Banány rozmixujeme spolu s vaječnými žĺtkami a kakaom.
Z vaječných bielok so štipkou soli vyšlaháme penu.
Bielkovú penu jemne vmiešame do žĺtkovo-banánovej zmesi.
Stredný plech s vyšším okrajom vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň pripravenú zmes (papier netreba mastiť).
Zarovnáme a dozlatova pečieme v rúre predohriatej na 180 stupňov po dobu 20 minút.
Po upečení necháme cesto vychladnúť na papieri.
Následne cesto preklopíme na ďalší vopred pripravený papier na pečenie a opatrne strhneme papier, na ktorom sa cesto pieklo.

Tvaroh vymiešame s citrónovou šťavou a medom.
Hrušku nakrájame na drobné kocky a vložíme do hrnca. Zasypeme 2 ČL cukru, premiešame a dusíme do zmäknutia cca 5 minút.

Cesto potrieme tvarohovou zmesou zhruba 2 cm od okraja a posypeme vychladenou karamelizovanou hruškou.
Opatrne zrolujeme a necháme odpočívať v chlade najmenej 30 minút.