Ingrediencie:

  • 1 ks veľká mrkva nastrúhaná na hrubom strúhadle
  • 1 ks brokolica (500 g) rozobraná na malé ružičky
  • 80 g kel nasekaný na malé kúsky
  • 80 g jačmenné krúpy
  • 3 ks cesnak nakrájaný na drobno
  • 50 g maslo
  • 2 l zeleninový alebo kurací vývar
  • soľ

Postup:

Maslo rozpustíme v hrnci, pridáme nastrúhanú mrkvu a dusíme približne 5 minút, aby mrkva pustila šťavu a farbu.
Po piatich minútach pridáme nasekaný cesnak a krúpy.
Popražíme spolu 2-3 minútky.
Zalejeme vývarom a varíme na stredom plameni cca 35 minút do zmäknutia krúpov.
Po pol hodine pridáme kel a brokolicu, im stačí naozaj chvíľka, 5-10 minút. Ak by sme ich pridali priskoro, zmäkli by na kašu.
Dosolíme podľa chuti.